Olympic Pavilion

Trafalgar Square
London, England

Client

Olympic Pavilion Competition

About the Project

DFA’s submission for the 2012 Olympic Pavilion in Trafalgar Square incorporates interactive multi-media design, as well as basic concessions for event tickets, information, and food. The structure is fully self sustaining and consistent with competition guidelines that the pavilion have a ‘net-zero’ energy footprint. Wrapped in a rubber skin, the Pavilion generates its own electricity as visitors walk over its lead zirconate titanium (PZT) surfaces. The green roof collects rainwater and incorporates a photovoltaic membrane for added power generation. Large exterior screens face the steps of the National Gallery where an outdoor amphitheater offers seating for onlookers to watch live events and information broadcasting.

Inspiration