Residential Co-op Lobby

New York, NY

Role

Design Architect

Team

Sayigh & Duman

Type

Renovation

Program

Residential, Multi-Family

Status

Completed 2011

Size

1,200 sq. ft.

About the Project

DFA completely redesigned the resident and visitor experience of this Chelsea Co-Op, which was devoid of any intriguing design elements. Beginning with the entry canopy, DFA collaborated with the metal workshop of Silman, a structural engineering firm, to create a suspended structure over the entrance and into the main lobby. The canopy’s skin also serves as its structure, folding over on itself to bolster its shape and floating overhead as people enter and exit the building. The lobby integrates stone, walnut, glass, and aluminum to create a sophisticated, clean space. The integrated reception furniture and attendant desk are designed in the same vein as the canopy.

Inspiration